شرح راه حل:
چگونه دریل مناسب پیدا کنم؟ هر کسی برای کارهای خانگی و تعمیرات و اصلاحاتی که هر از گاهی در منزل انجام می شود احتمالا به دنبال یک ابزار برقی خواهد گشت. یکی از پر مصرف ترین و تقریبا همه کاره ترین ابزارها دریل است. از آنها بسته به مته یا سری ای که بر روی سه نظامشان می بندید، می توانید در سوراخکاری، بستن پیچ ها و مهره ها، سمباده زنی و حتی به عنوان همزن! استفاده نمائید. در ادامه به بررسی پارامترهایی که در یک دریل برای مصرف خانگی اهمیت دارند می پردازیم:
اجزاء دریل:
۱- منبع انرژی : امروزه در بازار ۲ نوع دریل به این لحاظ وجود دارد. دریل شارژی (CordLess) و دریل برقی (Corded) . در مورد باتری های دریل های شارژی چند مورد با اهمیت وجود دارد که برای اطلاعات بیشتر مطالعه مقاله تفاوت باتری ها توصیه می شود. به طور کلی اگر برای شما دسترسی به برق در همه جای خانه وجود دارد و استفاده از سیم سیار وقت شما را زیاد نمیگیرد بهتر است از انواع برقی استفاده کنید. زیرا نگهداری از باتری ها و شارژ کردن مکرر آنها کاری نسبتا زمان بر است و در صورت نیاز به تعویض باتری هزینه نسبتا زیادی را باید متقبل گردید.
۲- توان یا قدرت موتور: این مورد همان حداکثر گشتاوری است که موتور در چرخاندن مته می تواند ایجاد کند و در دریل های برقی با توان آن ها و در دریل های شارژی از طریق ولتاژ باطری آنها شناخته می شود. بسته به نوع فعالیت توان های متفاوتی مورد نیاز است ولی برای مصارف خانگی توان در حدود۴۰۰ تا ۷۰۰ وات کفایت می کند.
۳- کنترل گشتاور (تُرکمِترTorque Meter) : این قابلیت که به آن اصطلاحا کلاچ (Clutch) نیز می گویند بیشتر برای بستن پیچ ها به کار می آید. به طوریکه با تنظیم میزان گشتاور موتور در انتهای کار یعنی جایی که تقریبا پیچ سفت شده است نیروی به اندازه به پیچ وارد می کند و به همین جهت جای پیچ شل نخواهد شد و نیز سری پیچ نیز خورده نخواهد گردید. این مورد برای باز کردن پیچ در آینده بسیار با اهمیت است. کنترل گشتاور معمولا از طریق حلقه ای که بر سر دریل وجود دارد از طریق شماره هایی که بر روی آن درج شده است قابل تنظیم است. گشتاور در برخی دریل ها از ۱تا ۱۳ و در موارد پیشرفته تر از ۱ تا ۲۵ شماره گذاری شده است.
۴- کلید دیمر دار (به منظور کنترل سرعت): این قابلیت به این معناست که با کم و زیاد کردن کلید دیمر ، سرعت آن کم و زیاد می شود. کلید کنترل سرعت با دیمر متفاوت است ولی کارایی تقریبا یکسانی دارند. انواعی از دریل ها که این قابلیت را دارند برای چند موقعیت بر سایر دریل ها دارای ارجحیت اند. الف) برای بستن و باز کردن پیچ ها. ب) برای سوراخکاری در سطوح صیقلی (مانند سرامیک ها) که امکان سر خوردن نوک مته در ابتدای کار وجود دارد. البته در برخی دریل ها قابلیت تنظیم سرعت به صورت ۲ حالته تعبیه شده است که شاید در برخی موارد به کار آید.
۵- چپ گرد و راست گرد بودن: این ویژگی به منظور استفاده از دریل به عنوان پیچ گوشتی حیاتی است. با وجود این حالت شما قادر به بستن و نیز باز کردن پیچ ها خواهید بود.
۶- قابلیت ضربات چکشی : برخی دریل ها صاحب قابلیت ضربه زدن در هنگام سوراخکاری اند. این مورد برای سوراخکاری بتن و دیوار بسیار کاربرد دارد و به بیانی دیگر بسیار این فرایند را آسان تر می نماید.
۷- سه نظام (Chuck) اتوماتیک و یا آچار خور: سه نظام قطعه ای است که مته (Bit) یا سَری های دیگر همچون سنگهای سمباده زنی، پیچ گوشتی های ۲ سو و ۴ سو، انواع بکس را درون آن سوار می کنند. سه نظام های یا با آچار مخصوص سه نظام باز و بسته می شوند و یا با دست. پیشنهاد میکنیم اگر سرعت تعویض سری ها برایتان خیلی اهمیت ندارد مدلی را بخرید که با آچار بسته می شود.
۸- لوازم جانبی: برخی دریل ها لوازم جانبی متعدد و جذابی همراه خود دارند. سری های گوگانون از جمله مته های الماسه و آهن، پیچ گوشتی های دو سو و چهار سو، چند مدل فرز انگشتی، چند مدل بکس برای بستن مهره ها ، دسته کمکی برای بستن به سر دریل به موقع سوراخکاری بتن و … که به نیروی بیشتری نیاز دارد، چراغ برای روشن کردن محل سوراخکاری، کیف ضد ضربه و … . با این که لوازم جانبی را می توان به طور جداگانه خریداری کرد ولی اگر وسیله ای که موارد بیشتری همراه خود دارد را تهیه کنید صرفه اقتصادی بالاتری دارد. البته شایان ذکر است که برخی اقلام همراه از بالاترین کیفیت برخوردار نیستند و شما برای کارهای حرفه ای نمیتوانید از آن ها بهره ببرید.